De Vlier Praktijk

De Vlier Praktijk

In 2005 startte ik, Joan van Lier, De Vlier Praktijk. Als (autisme)consulent begeleid ik jongeren en volwassenen met een diagnose in het autistisch spectrum en/of AD(H)D. Zij komen bij mij met vragen over waar ze tegenaan lopen; zoals wat is autisme / AD(H)D, wat betekent dit voor mij en anderen; en vooral: waar kan ik mezelf ontwikkelen zodat ik meer in mijn kracht sta?
Dit kan bijvoorbeeld werk zijn, dagbesteding, school, een studie of het opbouwen van een sociaal netwerk. Ook ouders willen graag meer begrip krijgen en vaardigheden ontwikkelen.

Met mijn jarenlange ervaring en kennis kan ik je hulp op maat bieden, zowel gespecialiseerd als praktisch gericht. Denk dan aan psychosociale ondersteuning, psycho-educatie, maar ook aan het aanbrengen van structuur in alledaagse zaken zoals jouw administratie en geldbeheer. Het verbeteren van jouw positie en zelfredzaamheid staan uiteindelijk centraal.

Visie op begeleiding
Mijn visie op begeleiding is vergelijkbaar met een ijsberg. Ik vind het belangrijk om verder te kijken dan alleen maar naar gedrag en communicatie die zichtbaar is, maar ook naar de oorzaak daarvan.

In de begeleiding werk ik vanuit een brede en flexibele visie en benadering. Daardoor vind ik bruikbare en creatieve oplossingen voor problemen die je kunt ervaren. Mijn werkwijze is oplossingsgericht, respectvol en met veel aandacht voor jouzelf.

WMO-Begeleiding
Als je autisme hebt, kun je tegen diverse zaken en vraagstukken aanlopen, zoals: wat zijn mijn kwaliteiten en wensen? Waar liggen de mogelijkheden? Bij welke organisaties of personen kan ik aankloppen? Hoe doe ik dat? Noem maar op; zaken en vraagstukken die iedereen overkomt. Alleen waar iemand met autisme extra hulp en ondersteuning bij kan gebruiken.

Deze hulp en ondersteuning vind je bij De Vlier Praktijk in de vorm van een passende, persoonlijke begeleiding.

Voor wie
Ik begeleid cliënten in de vroeg-volwassen tot volwassen leeftijd met een aandoening in het autistisch spectrum (ASS). Dit doe ik als persoonlijk begeleider in de individuele thuissituatie van de cliënt.

De samenwerking partner, kinderen en ouders en andere personen uit het netwerk van de cliënt is een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Zij vormen de spil van iemands leven en hebben dus veel invloed op diens zelfredzaamheid.

Aanpak
De begeleiding sluit aan op jouw praktische hulpvraag . Om deze hulpvraag duidelijk te krijgen, vindt er op de eerste plaats een intakegesprek plaats. Tijdens dit gesprek maken we kennis met elkaar, -kijken we van beide zijden of er een ‘klik’ is- , bespreken we de situatie en maken de hulpvraag helder. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend. We maken een belafspraak na twee weken om te bespreken of de begeleiding kan starten.

De Vlier Praktijk
06-54290188
joanvanlier@home.nl
www.devlierpraktijk.nl

WMO De Meierij
De Vlier Praktijk - WMO De Meierij